RECEPT

Grön sparris


Under säsong gillar vi den gröna sparrisen allra bäst som förrätt med salt, olivolja och lite riven parmesan. 


Gör såhär: 

  • Skär av 1 - 2 cm i nedre änden av sparrisen 
  • Koka upp lättsaltat vatten 
  • Sjud i 2 - 5 minuter beroende på tjocklek och
    vilket tuggmotstånd du önskar 
  • Strö på havssalt, ringla över god olivolja och
    riv på parmesanost
  • Servera och njut


Vill du grilla din gröna sparris? Då rekommenderar vi att du penslar sparrisen med olivolja innan du grillar den på medelvärme i ett par minuter. 


Vill du steka sparrisen? Gör det på medelvärme i smör eller olivolja i ett par minuter. 



Vit sparris


Den vita sparrisen äter vi helst med en god hollandaisesås. 


Gör såhär: 

  • Skala den vita sparrisen med en potatisskalare, börja strax under knoppen, där fjällen slutar
    och skala nedåt 
  • Skär av 2 - 3 cm i nedre änden
  • Koka upp lättsaltat vatten med lite citronsaft  
  • Låt sparrisen sjuda i 10 - 15 min minuter beroende på tjocklek och vilket tuggmotstånd du önskar
  • Servera med en hollandaisesås och njut


Sparris är gott till mycket och det finns många spännande recept. Ett tips är recept från den prisbelönta kocken Norbert Lang vars specialitet är just sparris.


Här finns länk till några av dessa recept.